Tietokoneen pölyjen poisto

Pöly koneen sisällä aiheuttaa monenlaisia ongelmia ja aiheuttaa lopulta koneelle ennenaikaisen lopun.

  • Pöly rikkoo koneen: usein tietokoneen hajoamisen syynä on koneen sisälle kertynyt pöly.  Se estää jäähdytyksen ja siksi ylikuumenen aiheuttaa lopulta koneen rikkoutumisen.  Se kertyy koneeseen vähitellen ja sitä ei välttämättä heti huomaa. Kone käy vain vähän liian kuumana ja lopulta komponentit eivät kestä rasitusta. Mikäli lämpötilat nouset äärimmäisen korkeiksi, järjestelmä alkaa jo sammuilla konetta automaattisesti.  Tämä on se viimeinen vaihe, jolloin yleensä jo otetaan yhteyttä ammattilaiseen. Se saattaa kuitenkin olla jo myöhäistä, sillä pitkäaikainen lämpörasitus on voinut jo tuhota koneen herkkiä komponentteja.
  • Pöly lisää virrankulutusta: virrankulutus lisääntyy merkittävästi kun koneen tuuletin toimii kokoajan täydellä teholla.
  • Pöly lisää tulipaloriskiä

Millä tavoin pöly voidaan poistaa? .Missään tapauksessa ei kannatta mennä sohimaan pölynimurilla koneen sisuskaluja.  Sen poistoon voi käyttää erilaisia paineilmalaitteita. Puhdistustyössä pitää olla huolellinen ja huollon aika koneessa ei saa olla virta päällä. Kotiope tarkistaa jokaisen huollon yhteydessä, että koneen jäähdys toimii asianmukaisesti.