Ennen kuin päivität Windows 10:iin, ota varmuuskopio!

Windows 10 päivityksellä ei ole vielä kiire ja voi olla hyvä odottaa jonkin aikaa, että Microsoft ehtii korjata pahimmat virheet järjestelmästä. Päivitykset ovat ilmaisia vielä noin vuoden ajan,  joten siinä mielessä ei ole vielä mikään kiire asialla.

Jos haluat kuitenkin tehdä päivityksen heti, kannattaa ennen  sitä  varmuuskopioida kaikki tiedostot ja ottaa levykuva koko kiintolevystä. On mahdollista, että päivityksen jälkeen kone ei toimi enää lainkaan ja et pääse enää käsiksi tiedostoihisi.  Myöskään paluu vanhaan järjestelmään ei aina onnistu omin voimin. Levykuvan  ja palautuslevyn avulla paluu onnistuu kuitenkin helposti.

Pävitys sujuu yleensä ihan ongelmitta, mutta mahdollisiin ongelmiin kannattaa aina varautua. Ongelmia sattuu kuitenkin verraten usein.

Ennen päivitystä kannattaa myös varmistaa, että kone on yhteensopiva Windows 10:n kanssa ja että myös oheislaitteet toimivat sillä (tulostin, skanneri jne.).On myös huomioitava, että kaikki Windows 7:n suunnitellut ohjelmat eivät välttämättä toimi enää päivityksen jälkeen.